Wij zoeken per direct een 1e of 2e Autotechnicus klik hier

Stel mij een vraag
Sebastiaan van Leeuwen Sebastiaan van Leeuwen

Fabrieksgarantie

Er zijn nogal wat spookverhalen over de fabrieksgarantie op een nieuwe auto. Koopt u of onderhoudt u uw nieuwe auto bij ons bedrijf, dan behoudt u gewoon de fabrieksgarantie. Dat geldt ook als u uw nieuwe auto elders heeft gekocht en het onderhoud aan uw auto door ons bedrijf laat uitvoeren. Het is een hardnekkig misverstand dat u verplicht bent uw auto te laten onderhouden door een merkdealer of door het bedrijf waar u de auto heeft gekocht. Het is zelfs verplicht in de Europese wetgeving dat u die keuzevrijheid heeft.

Beroep doen op fabrieksgarantie

Als u bij een defect aan uw auto een beroep wilt doen op de fabrieksgarantie, eist de fabrikant dat de auto is onderhouden conform fabrieksvoorschriften. Uiteraard beschikt een merkdealer over deze voorschriften, maar door een verandering in Europese wetgeving zijn fabrikanten verplicht om deze voorschriften ook beschikbaar te stellen aan derden partijen, zoals merkonafhankelijke autobedrijven.

Wij werken uitsluitend volgens deze fabrieksvoorschriften. Direct na het uitvoeren van een periodieke onderhoudsbeurt aan uw auto, overhandigen wij u een uitgebreid rapport van de werkzaamheden welke zijn uitgevoerd.

Kunt u bij ons terecht voor een garantieclaim?

Als een reparatie onder de fabrieksgarantie valt, eist de fabrikant dat de betreffende reparatie wordt uitgevoerd door een officiële merkdealer. In zo’n geval kunt u uw auto gewoon bij ons brengen. Wij zorgen er dan voor dat de merkdealer wordt ingeschakeld zodat de garantieclaim probleemloos wordt afgehandeld. Bovendien krijgt u van ons kosteloos een vervangende auto ter beschikking gedurende de reparatieduur.

Feedback