Wij zoeken per direct een 1e of 2e Autotechnicus klik hier

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Steeds meer bedrijven houden zich bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dat betekent dat zij rekening houden met de effecten van hun bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij. Ook Marc Huisman Autobedrijf stimuleert MVO.

MVO is een mooi onderwerp om over te praten maar veel mooier om samen aan te werken. Wij proberen op alle fronten verantwoord bezig te zijn. Het is bijvoorbeeld makkelijk om 25 procent energie en CO2-uitstoot te besparen zonder grote investeringen te doen. Gewoon door gewoontes te veranderen en bewustwording met verantwoord ondernemen te stimuleren.

Richting onze klanten willen we de MVO-boodschap uitdragen. Zo sturen wij facturen digitaal in plaats van per post en kunnen onze klanten een gratis "MVO kop koffie" meenemen voor onderweg. Wij maken hiervoor gebruik van een speciale CO2 neutrale en biologisch afbreekbare MVO beker met deksel.

Milieu

Ook hebben wij al veel maatregelen genomen om het milieu te sparen. Zo wordt afval gescheiden ingezameld, wordt met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gewerkt en is het onnodig gebruik van papier uitgesloten. Bij alle investeringen die wij doen wordt een milieucheck gedaan. Naast energieverbruik wordt nagegaan in hoeverre materialen zijn gebruikt die belastend zijn voor het milieu en of de totstandkoming op een verantwoorde manier is gebeurd. Mocht van onverantwoordelijk handelen sprake zijn, dan kiezen wij voor het duurdere alternatief.

Sponsoring

Lokale projecten kunnen bij ons rekenen op sponsoring. Wij sponsoren al jaren een voetbalteam (jeugdteam Alphense voetbalvereniging Alphense Boys) en een volleybalteam (volleybalvereniging Have Fun in Alphen aan den Rijn). Tevens doneren wij iedere maand aan Stichting InSportHelden, een geweldig Alphens initiatief dat financiële en materiële ondersteuning biedt aan talentvolle sporters op weg naar de top. Topsport is erg duur, daarom betaalt de Stichting InSportHelden onder andere reiskosten, kleding en professionele ondersteuning door coaches om de helden volledig op hun sport te kunnen laten concentreren. Daarnaast zet de Stichting InSportHelden zich in voor kinderen waarvan hun ouders niet genoeg geld hebben om een sportvereniging te betalen. Zo worden zowel topsporters, veelbelovende talenten en jonge sporters bij gestaan.


Sponsorverzoek? Laat het ons weten!

Feedback